Home

Safari

Image

De laatste week is aangebroken. Wat zijn de afgelopen weken snel gegaan. Afgelopen week een avond met een politieagent op stap geweest. Ik had bij I care al wat slechte kanten van Durban gezien. Martin is de zoon van Willie(de chauffeur van Mother of Peace.) Hij heeft heel wat jaartjes bij de child protection unit gezeten waardoor hij ons veel kon laten zien. Het was een interessante tocht. Hij vertelde dat Durban eigenlijk maar 3 plekken heeft waar je als toerist veilig rond kan lopen. Verder zagen we de krottenwijken andere niet al te jofele plekken en de plekken waar de mensen op straat slapen.

afgelopen week

Image

Blog vr 9 August 2013
Een druk weekje achter de rug. Deze week waren wij de huismoeders. De huismoeders hadden elke dag een cursus van 9 tot half 4. Ons was verteld tot 2 uur maar het is natuurlijk Afrika dus dan moet je er wel wat bij rekenen.

wild coast

Vrijdag was het zover! Om 7 uur stonden we klaar om naar de wildcoast te gaan. Samen met 3 meiden van Mother of peace en 3 van andere projecten reden we al vroeg in de morgen richting de wildcoast. 5 uur in een jeep, was ik blij dat ik voorin zat. Vooral helemaal achterin hadden ze het erg zwaar.
Onderweg veel gezien van krottewijken tot de wat mooiere huizen en veel natuur.
Om 1 uur kwamen we aan bij port sint john. Hier sliepen we in het backpackers hoster Jungle Monkey. Een leuk hostel met 2 zwembaden en een bar. Ik sliep samen met Lisanne op een 2persoon kamer.
Onze gids Peter had lekkere dingen zodat we even konden lunchen. Daarna gingen we op pad.

Nieuwe vrijwilligers!

Image

Hoi allemaal!
Een leuke week achter de rug!
Maandag en dinsdag heb ik weer geholpen in de special needklas. Geduld in een schone zaak zeggen ze altijd. Nou dat heb je zeker nodig.

Maandag heb ik emt een jongetje van 7 de getallen 1 t/m 5 proberen te schrijven. Vooral de boschten bij de 2,3 en 5 begreep hij niet. UIteindelijk lukte het wel aardig maar de volgende dag was hij het toch wel weer vergeten.


Dinsdag een jongen van 14 geholpen met zijn reken sommen: 20- 4 enz.
Zelfs met een rekenrek vond hij dat erg lastig. Het verschil is erg groot tussen de kinderen. Ik probeer te helpen waar ik kan maar echt een goed samengestelde groep is het niet. De jongste is 6 de oudste 14 maar de jongste kan bijna meer dan de oudste.

Dinsdag middag kwamen de nieuwe vrijwilligers aan! Een leuke groep! We zijn nu met 9 meiden en 1 jongen.

mother of peace

Nou donderdag was het dan zover. Om 8 uur werd ik opgehaald door willie de chaffeur van Mother of peace. Ideaal hij heeft een vaste prijslijst en brengt je waar je maar heen wilt. Ik kwam aan bij het project en er lag al een briefje voor me klaar van mijn huisgenoot. Mellory het meisje waar ik mee in een huisje zit is al voor de 4e keer vrijwilliger bij mother of peace. Ze is 1 keer met be-more gegaan en daarna op eigen houtje.
"s avonds kwam er ook een Ierse lerares bij ons in het huisje. Geen onaardige vrouw maar ze is wel wat negatief. Ze is hier gekomen met andere ideeen van het project en kan het niet goed hebben dat nbiks gestructureerd verloopt. That's South Africa!

Ik prbeer haar maar zo goed mogelijk te helpen want we zitten nog 4 weken met elkaar in een huisje ;)
De ierse damen geeft 4 kinderen les die extra engels nodig hebben.

Mijn laatste dag bij I care

Image

Hoi allemaal,
Even een korte samenvatting van de afgelopen dagen.
Zondag ben ik met Shanty en Anniek naar Mozes Malbida geweest. Dit is het stadion dat speciaal voor het wk in 2010 werd gebouwd. We gingen met een karretje naar boven en hadden daar een uitzicht over de hele stad! Erg mooi!
Er werd mij gevraagd of ik mijn mede vrijwilligers even voor wilde stellen, dus bij deze:
Shanty en Anniek zijn mijn medevrijwilligers, beide 22 jaar. Shanty studeert voor maatschappelijk werkster en werkt daarnaast als begeleider van mensen met een verstandelijke beperking met 'ernstige' psychische en gedrags problemen.
Anniek heeft zojuist haar bachelor technische bedrijfskunde afgerond.

Maargoed verder met mijn verhaal. Nadat we het stadion hadden 'beklommen' nouja we zijn lui met het karretje gegaan, zijn we naar het strand gegaan. Daar hebben we lekker geluncht.

sharkdive

Vandaag zijn we eerst naar de victoria streetmarket geweest. Een leuke markt waar je van alles kan kopen! Een aanrader als je durban gaat bezoeken. Na hier wat te hebben rondgesnuffeld zijn we met de taxi naar Ushaka Marine world gereden. Ondertussen kwamen we vrijwilligers van Palm tree tegen die met ons mee zijn gegaan!
Bij Ushaka hebben we eerst wat winkeltje bekeken en daarna zijn we gaan lunchen aan het strand. Een mooi uitzicht en heerlijk eten!
Ik ben toen met Shanthy het park ingegaan terwijl de rest aan het strand ging zitten.
We hadden bedacht dat we wel met haaien wilden duiken. Maar toen we daar aankwamen zagen we dat je nog veel meer kon doen. Met dolfijnenen zwemmen was hier ongeveel 60 euro, dat is wel wat anders dan curacao!
Omdat ik al met dolfijnen had gezwommen hoefde dat van mij niet zo.
We besloten om de Ocean walk en Shark cage diving te doen.

Een top dag!

Image

Hoi allemaal!
Even een kort bericht,
Vandaag ben ik 's ochtends begonnen met het opruimen van de winkel. I care heeft een winkel naast het project die eigenlijk niet gebruikt wordt, zonde want ze hebben heel veel donaties die ze kunnen verkopen.
Toen ik de kleding ging verdelen kwam Mama Culu ( geen idee of ik het goed schrijf :) even kijken en is de kleding allemaal veranderd. Tsjaa als nederlander heb je toch een hele andere kijk op het prijzen van kleding. De normale kleding wordt verkocht voor 5 of 10 rand. 13 rand staat gelijk aan 1 euro..

Happy birthday Mandela!

Image

Hoi allemaal!
Er is een hoop gebeurd de afgelopen dagen. Te veel om in een blog te zetten.
Dinsdag had ik de eerste dag op mijn project. 'S ochtends kwamen de jongens binnen en moesten ze zich douchen. Daarnaast moesten ze hun spullen inleveren, dit zijn vooral drugs(lijm snuiven). Bijna alle jongens gebruiken lijn op de straat. De jongens die bij ons binnen komen moeten eerst een aantal weken elke dag langs komen voor ze naar de afkickkliniek mogen waar ze intern zitten en school krijgen over hoe ze moeten leven. De eerste dag heb ik niet veel kunnen doen, alles was in Zulu. De jongens zijn allemaal tussen de 12 en 16 maar zien er uit als 7/8. Aan het einde van de dag gaf 1 van de jongens mij een knuffel. Ik dacht dat; ah wat lief. Waarop mijn mede vrijwilliger zei: dat moet je maar niet meer doen, hij drukte zijn hoofd tussen je borsten.. Tsjaa hij ziet er misschien uit als 8 maar hij is 15. 'S avond zijn we lekker uit eten geweest.

Hello South-Africa

lieve allemaal,
Gisteren was het dan zover. Om 12 uur werd ik opgehaald door papa en mama. Al vlug had ik mijn bagage gedropt en was ik klaar om de douane door te gaan. We dronken nog even wat en mijn ouders maakte nogmaals duidelijk dat ik goed contact moest houden! Dat doe ik dan ook keurig ;)
Na mijn ouders te hebben uitgezwaaid ben ik de douane doorgegaan en heb ik nog wat tijdschriften gekocht. Al vrij snel kon ik het vliegtuig in.
Om 12 uur 's avonds kwam ik op Dubai aan. Ik heb natuurlijk gelijk een teken van leven gegeven ;)

Op Dubai werd ik opgewacht door een klein Aziatisch dametje die me wel even naar de Marhaba lounge zou brengen. Die had ik namelijk geboekt omdat ik 11 uur op Dubai moest wachten.
Dat even duurde wel een half uur, om bij de andere gates te komen moesten we namelijk met de trein. Daar aangekomen heb ik wat films gekeken en lekker liggen lezen. De 11 uur waren gelukkig zo voorbij.

bijna!

lieve allemaal,

volgend weekend is het zover. ik vertrek eindelijk naar i care, hier kan je volgen wat ik precies ga doen.

ik begin in de stad om te kijken waar de jongens vandaan komen en daarna zal ik verder helpen om de jongens terug te laten groeien in de maatschappij.

we keep in touch

with love

Alle berichten

Sanne Bechger

Name: Sanne Bechger

Was vrijwilliger bij Mother of Peace van 29 jul 2013 tot 23 aug 2013

Was vrijwilliger bij I Care van 15 jul 2013 tot 26 jul 2013